luni, august 04, 2008

Patria, Libertad, Trabajo y Cultura - Mexic


Dupa Spania , astazi a venitrandul Mexicului. o tara care are pe langa piramida de la Chichén Itzá, una din cele 7 noi minuni ale lumii si multe calitati ascunse. Dintre ele eu am ales doua : Trupa El Tri si filmul lui Alfonso Cuarón, "Y tu mamá también".




El Tri

Trupa mexicana a inceput sa cante la sfarsitul anilor 60 sub numele de Three Souls In My Mind si au cantat in engleza pana la cel de-al treilea album. Trupa, condusa de Alejandro Lora, a fost considerata un pionier in rockul latin. In 1971, au cantat la Festivalul Avándano, cunoscut ca Woodstock-ul Mexican, cantand in fata celui mai mare public cu care au avut de-a face. Trupa a primit discul de aur in 1985 pentru albumul Simplemente El Tri, album ce contine hiturile "Triste Canción de Amor" and "Vicioso del Rocanrol". trupa a fost in turneu in Statele Unite dupa ce a participat la un festival de rock hispanic in Madrid. Discografia El Tri include 3 albume live de succes inregistrate la Santa Martha, Hollywood's Palladium si Mexico City. Trupa a primit un premiu al Academiei Mexicane de Film pentru coloana sonora a filmului Un Año Perdido.A urmat apoi un alt premiu pentru filmul nominalizat la Grammy Cuando Tú No Estas, in 1998. Pe 12 octombrie 1968 trupa Three Souls In My Mind a avut primul concert. In 2001, pentru a aniversa 33 de ani de la acel moment, au lansat albumul Sinfónico, Vol. 2. In plus, un festival numit El Tri-Fest s-a tinut la Mountain View's Shoreline Amphitheater.

Triste Cancion De Amor



Y tu mamá también

Doi adolescenti mexicani cu hormonii in clocot ii propun Luisei, o tanara cu ochii tristi, sotia varului unuia dintre baieti, sa viziteze o plaja secreta, de o nemaivazuta frumusete. In timpul calatoriei, Luisa isi atrage tinerii insotitori intr-o relatie naucitoare pentru acestia.

Film distins la Festivalul International al Filmului de la Venetia 2001 cu premiile pentru scenariu si interpretare masculina (Gael Garcia Bernal si Diego Luna)

Premiul criticii americane 2003 pentru cel mai bun film strain.

Niciun comentariu: