joi, iulie 24, 2008

Iubirea in 6 miliarde de povesti

Iubirea este un lucru foarte mare.

Sunt 6 miliarde de oameni pe Pamant si tot atatea feluri de a iubi, Si totusi iubirea este un lucru foarte mare. Cei ce o simt se considera cei mai fericiti, cei mai impliniti, spun ca au descoperit sensul vietii...Acesta sa fie echilibrul Universului? Iubirea? Ne invartim cu totii in jurul ei? Sau se invarte ea in jurul nostru si ne trebuie un moment de inspiratie ca sa o prindem? Ne controleaza ea sau o controlam noi? De ce atunci cand iubim facem mii de chestii "impreuna"? De ce nu ne invatam minte ca iubirea doare? Too much love will kill you! Ura este opusul iubirii sau un alt fel de iubire, mai intensa? Literatura este plina de iubire si totusi parca nu intelegem nimic. Si cand simti iubirea iti dai seama ca nu are nicio treaba cu ce ai citit.

Iubirea ca si arta

Iubirea se regaseste absolut in toate artele. Este motivul principal in toate artele.
Literatura este plina de iubire si totusi parca nu intelegem nimic. Si cand simti iubirea iti dai seama ca nu are nicio treaba cu ce ai citit. De ja Seherezada la Romeo si Julieta si pana la indragostitii din scenariile de azi, toti iubesc si totusi fiecare in felul lui. De ce un termen atat de ambiguu are atata importanta? Poate iubirea cel mai bine exprimata este in muzica. In muzica instrumentala. Atunci cand tu iti inchipui iubirea si chiar o simti. I love you much too much. O chitara spune tot. Cuvintele nu isi mai au rostul.

MAKE LOVE NOT WAR!





3 comentarii:

rux spunea...

"De ce nu ne invatam minte ca iubirea doare?"
de ce iti pui atatea intrebari? iubirea aduce bucurie, voie buna dar si suferinta. de ce? este simplu. daca privim asa: daca totul ar fi bine si frumos, perfect; daca nu ai avea pentru ce sa lupti si impotriva carei dureri sau lipse, cum ar fi viata? daca ai putea face ce vrei fara sa ai niciodata de suferit? trebuie sa intelegem ca iubirea doare, dar si durerea are frumusetea ei. doare rau, dar doar asa poti evalua ce ai avut si ce ai.
rux

Gino spunea...

Exact ce spuneam: fiecare intelege iubirea in felul lui.

Raluca spunea...

Iubirea chiar exista?! Sau este doar o nuanta a egoismului?! Intreb si eu.